A világelső MORINDA

  • A Morinda cég mind a noni, mind az MLM iparágban is az élmezőnyben van 1996 óta (hiszen a világon elsőként hozott forgalomba Noni /Morinda Citrifolia/ alapú terméket, ezáltal egy új iparágat hozva létre), de ezen kívül még nagyon sok területen tölt be vezető szerepet.
  • A Morindának van a legnagyobb noni feldolgozó üzeme a világon. A Morinda tulajdonában és üzemeltetésében van a világon az egyetlen olyan laboratórium, amely kizárólag a Noni /Morinda Citrifolia/ hatásait kutatja, ezáltal itt áll rendelkezésre a legmenőbb csúcstechnológia is nemcsak az iridoidok hanem az AGE kutatás tekintetében is.
  • A Morinda kapott elsőként engedélyt a Noni /Morinda Citrifolia/ levelének, gyümölcsének, magjának élelmiszer (gyógytea, -püré és –koncentrátum), illetve kozmetikai (magolaj, levélkivonat) célú felhasználására, és több Novel Food engedély birtokosa. Ezen alapanyagok kitermelési, feldolgozási és kereskedelmi folyamatait is a Morinda fejlesztette ki, engedélyeztette és szabadalmaztatta.
  • A Morinda fedezte fel a noniban rejlő iridoidok létezését, ismerte fel azok jelentőségét, és fedezte fel a noniban rejlő iridoidok a noniból készült termékek minőségének mérési rendszerét, a garantált iridoid-tartalmat.
  • A Morinda az egyetlen (!) a noni iparágban, ahol a minőségbiztosítás szerves részét képezi a teljes termelési, feldolgozási, forgalmazási folyamatnak. Azaz, míg a versenytársak folyamataik egyes részeit kiszervezik, a Morinda a termék útját egészen a fától a palackig követni és ellenőrizni tudja.
  • A Morinda kettő olyan fitokemikáliát is felfedezett a noni gyümölcsében, amelyek létezéséről mindaddig senki sem tudott, sem a noniban, sem bárhol máshol – teljesen új vegyületek felfedezéséről van szó!
  • A Morinda fedezett fel számos, a noni gyümölcse, levele, magja és azok kivonatai által generált biológiai mechanizmust, amelyek további kutatásokat, publikációkat indukáltak.
  • Továbbá a Morinda Francia-Polinézia a legnagyobb noni exportőrje, olyan feldolgozási folyamatot fejlesztett ki, amely által megvalósíthatóvá vált, hogy – egyedülálló módon – noni alapú termékei a világ 70 országában megvásárolhatók legyenek!
  • Nem véletlen, hogy a termékkínálatát kibővítette azáltal, hogy a noni mellett a „Föld legjava” névre keresztelt összetevőit (kékáfonyát, vörös áfonyát, acerolát, erdei somot) is felvette a palettára, hiszen – egészen elképesztő tény – a Morinda volt az első, aki felfedezte és publikálta az európai erdei somban található számos iridoid létezését.